Ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, της εικόνας, των διαδικτυακών επαφών, της αυτοπροβολής, της τεχνολογικής άνθισης και των υψηλότατων ταχυτήτων. Τα πάντα αλλάζουν γρήγορα, πιο γρήγορα από ποτέ, η προσβασιμότητα στην πληροφορία είναι πιο εύκολη από ποτέ, και ότι γίνεται π.χ. στη Νέα Υόρκη, μπορεί να επηρεάζει τα trends και την κουλτούρα ακόμα και ενός απομακρυσμένου χωριού στην Πίνδο. Το Διαδίκτυο και η τεχνολογία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και στο χέρι του καθενός είναι πώς θα τα εκμεταλλευτεί ώστε να κερδίσει τα μέγιστα. Μιας και αναφερθήκαμε σε κέρδη, αξίζει να επισκεφτείς το Lucky Nugget casino όπου διασκεδάζοντας μπορείς να κερδίσεις φανταστικά χρηματικά έπαθλα.

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως από το 2000 και ύστερα, το Διαδίκτυο έχει μπει στις ζωές των ανθρώπων και εκτός από πληροφορίες και ενημέρωση, αποτελεί και ένα σημαντικό μέσον αυτοπροβολής. Ανέκαθεν ο άνθρωπος είχε έμφυτο τον ναρκισσισμό μέσα του, άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα social media ήρθαν και κάλυψαν αυτό το κενό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως πχ. Facebook, Twitter, Instagram, γνωρίζουν τεράστια άνθηση, ενώ η τεράστια κερδοφορία τους κατατάσσει τα social media στα “μεγαθήρια” της παγκόσμιας οικονομίας.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς πόσο σημαντική μπορεί να είναι η σωστή στρατηγική χρήση τους από χώρες που επιθυμούν να προβάλλουν παγκοσμίως τον τουρισμό τους. Με σαφώς μικρότερο budget συγκριτικά με το διαφημιστικό κόστος προ social media εποχής, τουριστικές επιχειρήσεις, περιφέρειες, αλλά και χώρες μπορούν να διαφημιστούν σ’ όλο τον κόσμο γρήγορα, αποτελεσματικά, και με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Μερικά “τιτιβίσματα” ή μερικά ποσταρίσματα σε Instagram και Facebook από τους δημοφιλείς αστέρες των social media, όπως πχ. η οικογένεια Kardashian, μπορεί να απογειώσει τη τουριστική δημοφιλία ενός τόπου ή μιας χώρας, όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα με την προβολή της Μυκόνου από τις Kardashians. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά και οι τουριστικές ροές στο νησί εκτοξεύτηκαν ταχύτατα.