Ο τουρισμός αποτελεί το ‘βαρύ χαρτί’ της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, σύμφωνα με άρθρο της Wiener Zeitung, αναμένεται πως το 2019 θα είναι η χρονιά των ρεκόρ με τον αρθρογράφο να τονίζει πως η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον ελληνικό τουρισμό.

Αν βάλουμε κάτω τα νούμερα, είναι εμφανές πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, υπάρχουν εκτιμήσεις για έσοδα εντός του 2019 που θα ξεπεράσουν το φράγμα των 17 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 1 δισ. ευρώ περισσότερα συγκριτικά με πέρυσι (16,1 δισ. ευρώ το 2018). Ένα άλλο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, που χρησιμοποιεί στο σχετικό άρθρο της η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung, είναι ότι το 2012 οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα ήταν περίπου 15,5 εκατ., ενώ το 2019 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. Μιλάμε δηλαδή για υπερδιπλασιασμό σε μόλις επτά χρόνια, με κάθε χρονιά την τελευταία επταετία να σημειώνει θετικό πρόσημο.

Φυσικά, εκτός από τα πανέμορφα φυσικά κάλλη, την πλούσια ιστορία, τους φιλόξενους κατοίκους, και την καταπληκτική ελληνική κουζίνα, σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη θεαματική αύξηση του τουρισμού παίζουν και τα ελληνικά ξενοδοχεία, τα οποία κερδίζουν συνεχώς διεθνείς διακρίσεις.

Σε μια φαντασμαγορική τελετή απονομής των βραβείων Greek Hotel of the Year Awards 2019 που διοργανώθηκε στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Μέγαρο Λυκιαρδοπούλου, ξεχώρισαν και διακρίθηκαν οκτώ ξενοδοχεία.

Το Casa Cook Kos διακρίθηκε ως το καλύτερο spa ξενοδοχείο, το Mayia Exclusive Resort & Spa διακρίθηκε ως το καλύτερο νέο resort για το 2019, το Stella Island Luxury Resort & Spa διακρίθηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο για ενήλικες και νεόνυμφους, το Albergo Gelsomino διακρίθηκε ως το καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της χρονιάς, το Contessina Suites & Spa διακρίθηκε ως το πιο ρομαντικό resort για το 2019, το Thalatta Seaside Hotel ως το καλύτερο οικογενειακό ξενοδοχείο, το Cosmopolitan Suites Hotel ως το ξενοδοχείο με την ομορφότερη θέα, και το San Antonio ως το ξενοδοχείο στην ομορφότερη τοποθεσία.