Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα την θεωρούν ως έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Εάν τους ρωτήσεις τι ξέρουν για την Ελλάδα, οι περισσότεροι θα απαντήσουν: Ήλιος, θάλασσα, καλοκαίρι, ζέστη, ελληνικά νησιά, τζατζίκι, σουβλάκι, Ακρόπολη, αρχαίοι Έλληνες, Μύκονος, Σαντορίνη. Όμως, η Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά και μπορεί να εξιτάρει τους τουρίστες και τις 4 εποχές του χρόνου.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα… εναλλακτικά!

Εάν ανήκεις σ’ αυτούς που βαριούνται εύκολα και επιθυμείς να ανακαλύψεις την Ελλάδα… εναλλακτικά, τότε ίσως ήρθε η ώρα να βγεις από την πεπατημένη του mainstream τουριστικού στερεότυπου και να προσδώσεις στις διακοπές σου περισσότερη αδρεναλίνη, περιπέτεια, και βιωματικές εμπειρίες.

Για τους λάτρεις της θάλασσας, υπάρχουν οι καταδύσεις και τα θαλάσσια σπορ. Τα ελληνικά πελάγη φημίζονται για τις πανέμορφες, καθαρές, φιλόξενες θάλασσες και τους πανέμορφους βυθούς. Άδραξε την ευκαιρία, παρακολούθησε ταχύρρυθμα μαθήματα καταδύσεων και ετοιμάσου να μαγευτείς από τις ομορφιές του υποβρύχιου κόσμου. Πάρος, Σαντορίνη, Μύκονος, Κρήτη, αλλά ουσιαστικά σχεδόν όλα τα ελληνικά νησιά έχουν σχολές καταδύσεων και θαλάσσιων σπορ, όπως windsurfing, kite surfing, kayaking, θαλάσσιο σκι, κλπ.

Από την άλλη, εάν είσαι λάτρης του ύψους και της αδρεναλίνης, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, παραθαλάσσια, αλλά και ορεινά, μπορείς να βρεις την ευκαιρία να κάνεις αναρρίχηση. Δόξα τω Θεώ, η Ελλάδα έχει αμέτρητους βράχους και απότομες χαράδρες για όλα τα επίπεδα και με μοναδική θέα. Μάλιστα, ένας από τους top προορισμούς για αναρρίχηση είναι η Κάλυμνος.

Από την άλλη, εάν είσαι άνθρωπος των βουνών και λατρεύεις τις κρύες και ρομαντικές καιρικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν το φθινόπωρο και χειμώνα, μπορείς να ανακαλύψεις τις ομορφιές της Ελλάδας κάνοντας διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πχ. ιππασία, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία, ορειβασία, και σκι. Θα εκπλαγείς από το πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η ελληνική ενδοχώρα όλες τις εποχές του χρόνου. Βουνά όπως πχ. το Πήλιο, ο Όλυμπος, ο Παρνασσός, ο Ταϋγετος, κλπ. θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις την άποψή σου για την εναλλακτική αναψυχή.