Οι διακοπές είναι η «μαγική» στιγμή που λίγο έως πολύ όλοι μας περιμένουμε, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν μας καταλαμβάνει η κόπωση και το στρες της καθημερινής ρουτίνας, αλλά και το γκρίζο κρύο του καιρού. Επομένως, όταν έρχεται αυτή η «μαγική» στιγμή των διακοπών, καλό είναι να έχεις οργανωθεί σωστά ώστε να επωφεληθείς στο έπακρο, να αναζωογονήσεις ψυχή και σώμα, να αποκτήσεις καινούριες εμπειρίες, εικόνες, αρώματα.

Αφού πρώτα χαλαρώσεις μια δυο μέρες στο ξενοδοχείο, αποβάλλοντας την αρνητικότητα και την κόπωση της καθημερινής ρουτίνας, κάνεις ένα δυο συνεδρίες με μασάζ, αλλά και αφού απολαύσεις online παιχνίδια στο Gaming club προκαλώντας την τύχη σου με μεγάλες πιθανότητες κέρδους, μπορείς πλέον να οργανωθείς και να περάσεις τις διακοπές σου σε άλλο επίπεδο. Όμως, τι δραστηριότητες θα μπορούσαν να «απογειώσουν» την εμπειρία των διακοπών σου;

Η Ανάφη είναι ένα από τα πιο ήρεμα νησιά του Αιγαίου, μακριά από τον mainstream τουρισμό, ένα πραγματικό κρυμμένο διαμάντι. Το νησί έχει φανταστικές παραλίες για ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο και δροσερές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά. Έχει εξαιρετικό δίκτυο μονοπατιών που θα συναρπάσει τους λάτρεις της πεζοπορίας. Για τους λάτρεις της αναρρίχησης, η νότια πλευρά του νησιού αποτελεί φανταστική επιλογή.

Εκτός από την Ανάφη, και η Νάξος ενδείκνυται για πεζοπορία, αλλά και για camping. Η άγρια Κυκλαδίτικη ομορφιά της υπόσχεται μοναδική εμπειρία πεζοπορίας.

Η Χίος είναι ένα πραγματικό διαμάντι του Βόρειου Αιγαίου. Νησί με πλούσια ιστορία, σαγηνεύει τους επισκέπτες με τους υπέροχους πορτοκαλεώνες και τις εκτάσεις με τα μαστιχόδεντρα. Επίσης, υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί οικισμοί και υπέροχες παραλίες. Αξίζει να την εξερευνήσεις με τα πόδια. Τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Χίου είναι τα Μαύρα Βόλια, το Κοντάρι, και η Μπέλλα Βίστα.

Η Λήμνος είναι ένα σχετικά άγριο νησί. Αξίζει να επισκεφτείς τις ιαματικές πηγές στην περιοχή Θέρμα Ηφαίστου, οι οποίες είναι ξακουστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους.